Teams, Planner en To Do.

donderdag 14 mei 2020Graag wil ik het met jullie hebben over plannen in Teams. Je hebt je Teams omgeving ingericht. Je communiceert over je projecten met collega's en eventueel externen binnen de kanalen in je Team. We zijn hier met z'n allen noodgedwongen, tijdens de Covid-19 maatregelen, al aardig bedreven in geraakt. Uiteraard komen er vaak ook actiepunten uit die gesprekken naar voren. Hoe ga je daarmee om?

Ik kan ze toch gewoon op een papiertje schrijven? Dat kan natuurlijk, maar kan ik die actiepunten ook centraal registreren en kanaliseren? En hoe houd ik overzicht over mijn taken als ik in meerdere projecten actief ben, mail moet opvolgen en ook zelf nog To Do's wil registreren? Het antwoord is: Planner en To Do. En binnenkort smelten deze twee apps samen in Microsoft Tasks. 

Planner is een app binnen Microsoft 365 die aan een kanaal in Teams toegevoegd kan worden maar ook buiten Teams om gebruikt kan worden. Hoe? Klik op dat is een plan! Mooi hoor ik je zeggen, maar ik heb ook taken vanuit mailberichten die ik met het vlaggetje op opvolgen heb gezet. Daarnaast wil ik ook handmatig taken toevoegen die niet direct aan een Team of vanuit een mail ontstaan. Hoe houd ik het overzicht? Via Microsoft To Do kan ik overzicht houden over al deze taken en kan ik ook de aan mij toebedeelde taken in Planner zichtbaar maken in het overzicht. Nu zijn dat nog 2 apps, maar daar komt verandering in. Binnenkort lanceert Microsoft Tasks. Een mooie ontwikkeling die werk weer een stukje leuker en efficiënter maakt.

Een keer sparren over Microsoft 365 en Teams? Neem contact op met Princen group via geertjan.princen@princen-group.com of bel 0412-691734
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Op zoek naar meer mogelijkheden?

We laten ons graag uitdagen.

bedrijf
naam
email
telefoon
opmerkingen